keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

17. kerros - kaiteen korkeus 95 cm



Kulttuuriero lienee tuokin. Suomessa kaiteen tulee olla 120 cm korkea, mikäli pudotusta on yli 6 metriä. Paljonkohan mahtaa pudotusta tulla katutasolle 17. kerroksesta. Onneksi huomenna kaidetta korotetaan, uusi korkeus 125 cm.

Tänään muutto edistyi kananaskeleen verran. Löytyi nimittäinn naulakko eteiseen koiran hihnalle ja  muutamalle takille "joita juuri tänään vedetään niskaan", sekä just passeli metallinen rullakko, jonka hyllylle voi piilottaa teleyhtiön tukiaseman, joka oli pakko asentaa kapeimpaan paikkaan eteisessä. Hauskinta oli, että kummatkin huomasin ihan eri liikkeitten ikkunoissa ja ihan sattumalta. Ja kummassakin on samanlaista hapettuneen metallin vihreyttä - toisessa aavistus ja toisessa rutkasti.

Rakkaita vieraitakin kävi pikavisiitillä. Ikävä kyllä he saivat tällä kertaa lähteä kuivin suin. Alunperin heidän piti tulla meille yöksi, mutta kapuloita rattaisiin heitti ystävien narttukoiran juoksu. Se esti lähemmän kanssakäymisen oman perromme seurassa. Nyt tapasimme sitten tyhjässä asunnossa ja ratkoimme erilaisia sisustuksellisia ongelmia. Minä sain monta hyvää vinkkiä ja uutta uskoa siihen, että "hyvä tästä tulee". Ja varmaan tuleekin, kun antaa kaiken mennä painollaan eikä hermoile. Jotenkin on vain pakko myöntää, että paineensietokyky on viimeisen kymmenen vuoden aikana (= pois työelämästä) romahtanut roimasti. Nyt ei päivään mahdu kuin yksi ongelma, silloin niitä oli vähintään joka tunnille omansa - ja siinä vain mentiin eteenpäin, jopa nauttien.

Mutta huomenna nautitaan. Tytär lunastaa lähes vuoden myöhässä syntymäpäivälahjansa: hemmottelun kylpylässä. Pääsen siis siinä siivellä toistamiseen Hammamiin. Baño y Ritual Nazari odottavat. Ja abuelo on luvannut olla Pikku-Myyn vahtina sillä aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Haluaisitko kommentoida tähän jotain?